IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва иска да строи подводни паркинги

Местните власти търсят по-нестандартни решения на проблемите си с недостига на паркинги

15:42 | 12.11.09 г.
Москва иска да строи подводни паркинги

Москва търси по-нестандартни решения на проблемите си с недостига на паркинги. Проектът за изграждане на подводни паркинги в Москва ще бъде готов не по-късно от 10 февруари 2010 г., е съобщил пред журналисти днес началникът на столичния отдел за управление на гаражното строителство и усвояване на подземното пространство Виталий Крючков.

Според местните власти строителството на паркинги под водни обекти, в частност под Москва река, ще помогне да се реши острия за града проблем с местата за паркиране на автомобили.

„Съгласували сме всичките си действия и в началото на следващата година, през януари, не по-късно от 10 февруари, ще можем да представим цялата документация, която ще позволи да се изпрати проекта за разглеждане от федералните власти“, казва той, цитиран от РИА Новости.

По думите на Крючков се планира разполагането на подводни паркинги на 24 крайбрежни участъка в центъра на града. Всеки паркинг ще може да осигури от 100 до 600 паркоместа.

В строителството на подводните паркинги и в инвестициите ще могат да участват и чуждестранни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още