IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Немска компания привлече 300 млн. евро за европейски фонд за имоти

Фокусът на фонда е върху ключови активи, както офиси, така и търговски сгради, основно в страни от еврозоната

16:31 | 11.11.09 г.
Немска компания привлече 300 млн. евро за европейски фонд за имоти

Немската компания Real I.S. финализира трети фонд от серията фондове с името BGV за институционални инвеститори, като достигна запланувания обем капитал от 300 млн. евро. 

Общо 27 институционални инвеститора като застрахователни компании, пенсионни фондове, спестовни банки и тръстове са инвестирали в BGV III.

Фокусът на фонда е поставен върху инвестиции в ключови активи, както офиси, така и търговски сгради, основно в страни от еврозоната, съобщи PropertyEU.

От компанията казват, че 90% от обема на капитала вече е разпределен в 11 ключови инвестиции в осем държави, включително Холандия, Великобритания, Германия и Австралия.

„С достатъчно налична ликвидност успяхме да се възползваме от спада на цените на имотите при покупката на имоти в страната и чужбина през втората половина на 2008 г.“, коментира членът на борда Йохен Шенк.

Следващият фонд, BGV IV, ще бъде обявен скоро.

Част от Sparkassen-Finance Group, Real I.S. е мениджър на бизнес имотите, собственост на банката BayernLB. От 1991 г. насам Real I.S. е предложил над 100 фонда на обща инвестиционна стойност 6 млрд. евро на институционални и частни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още