IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дадоха пет разрешения за търсене на строителни материали

Министерският съвет даде пет разрешения за търсене на подземни богатства

13:29 | 11.11.09 г.
Дадоха пет разрешения за търсене на строителни материали

Министерският съвет даде пет разрешения за търсене на подземни богатства, съобщи правителствената информационна служба.

За срок от шест месеца "Грифком" ООД ще може да проучи наличието на строителни материали в площ "Рахито" в община Девня. В изследователската дейност дружеството ще вложи над 29 хил. лв.

Девет месеца е срокът, в който "Барс" АД ще търси същата суровина в площ "Върбак" в община Хитрино. Заложените инвестиции в кариерата са за над 26 хил. лева.

За една година "Пътперфект - Т" АД и "Зора" ЕООД ще могат да изследват добива на строителни материали от площите "Правда" в община Дулово и на скално-облицовъчни материали в "Сарачевата звезда" в община Ивайловград. За срока на разрешенията в геолого-проучвателните дейности те ще инвестират съответно над 54 хил. лв. и 21 хил. лева.

В продължение на две години "Силвия Кацарова - Венци" ЕТ ще проучва възможностите за добив на скално-облицовъчни материали от "Черешата" в община Сатовча. В програмата на фирмата са предвидени инвестиции за 26 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още