IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest продаде контролен дял в бившето кино Сердика

Купувач е Agriway Holdings Limited, стойността на сделката - 7,34 млн. евро

18:01 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Equest продаде контролен дял в бившето кино Сердика

Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties plc (EBP) обяви, че е постигнал споразумение за продажбата на контролен дял в проекта със смесено предназначение на мястото на бившето кино Сердика в София.

Купувач е компанията Agriway Holdings Limited.

От Equest не уточняват какъв дял е бил прехвърлен, като в съобщение до Лондонската борса се казва единствено, че проектът е оценен на общо 9,175 млн. евро, от които на фонда ще бъдат платени 7,34 млн. евро.

От брокерската компания Arbuthnot Securities Limited, която обслужва Equest, също не предоставиха подробности, като коментираха за Investor.bg, че разликата между двете суми е показателна за дела, който е обект на продажба.

Представители на Equest в лондонския офис на фонда не бяха на разположение за коментар.

В съобщението се казва, че приходите от продажбата, които ще бъдат получени утре, ще бъдат използвани за погасяването на кредит от 5,4 млн. евро към друг фонд, част от групата Equest - Equest Investments Balkans Limited. Останалата част ще бъде използвана за подсилване на работния капитал на компанията.

Equest придоби сградата на комплекса „Сердика“ в началото на 2006 г. за 10 млн. евро.

След това от фонда решиха да модернизират сградата и да я превърнат в офис комплекс, чието строителство бе предвидено да започне миналата година. Впоследствие обаче от Equest се отказаха от тези планове и решиха да включат имота в портфолиото си, предвидено за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още