IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мърдок губи по 1 млн. долара на месец от празни офиси

News Corp безуспешно се опитва да преотдаде празната офис града, която нае с 12-годишен договор за общо 350 млн. долара

08:15 | 10.11.09 г.
Мърдок губи по 1 млн. долара на месец от празни офиси

Медийната империя на Рупърт Мърдок News Corporation плаща по над 1 млн. долара на месец за наем на празен офис комплекс в Лос Анджелис, който не успя да преотдаде, след като се отказа от амбициозен план да премести там MySpace и останалата част от дигиталния си бизнес, пише Financial Times.

Компанията има 12-годишен договор за наем на стойност около 350 млн. долара, който подписа през август 2008 г., когато броят на потребителите на MySpace растеше и на социалната мрежа не й стигаше мястото в офисите в Бевърли Хилс.

Сделката осигурява на News Corp близо 40 хил. кв. метра в близост до международното летище в Лос Анджелис. При подписването на сделката Питър Левинсън, тогава президент на подразделението Fox Interactive Media на News Corp, разпрати писмо до служителите, в което обяви сделката за “най-голямата единична сделка с имоти в Лос Анджелис за последните 25 години”.

Оттогава обаче MySpace губи пазарен дял заради Facebook, а News Corp разкри миналата седмица, че социалната мрежа ще получи със 100 млн. долара по-малко, отколкото очакваше, от споразумение с Google в сферата на търсенето, след като не успя да покрие заложените цели за трафика.

Наемът на комплекса започна да тече от юни тази година, но след смяна в управлението на News Corp планът за преместването в сградата бе изоставен.

Левинсън заема нова позиция в рамките на News Corp, а подразделението FIM е разпуснато, като Джон Милър, бившият изпълнителен директор на AOL, е поставен начело на всички дигитални операции на News Corp. Заедно с Оуен Ван Ната, новият шеф на MySpace, той решава да се откаже от преместването на офиса.

Решението е част от преструктуриране, което доведе до съкращаването на 40% от работната сила на MySpace.

Въпреки че наемите на офиси в Лос Анджелис са паднали с 20% тази година, опитите да се преотдаде имотът са неуспешни. Говорител на News Corp е потвърдил, че компанията активно се опитва да преотдаде офис площите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още