IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха срока на данъчните кредити за покупка на жилище в САЩ

В програмата могат да участват жилища на цена под 800 хил. долара, но без ваканционни имоти

10:48 | 09.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Удължиха срока на данъчните кредити за покупка на жилище в САЩ

Американският президент Барак Обама одобри предложението за удължаване на периода на действие на федералната програма, която предоставя данъчен кредит в размер на 8 хил. долара на купувачите на първо жилище. Тя ще изтече на 30 април 2010 г. вместо първоначално приетия срок до края на ноември, предаде информационният сайт за имоти Rismedia.

Решението е част от програмата на правителството за насърчаване на активността на пазара на недвижимо имущество на стойност 24 млрд. долара.

Тя предвижда данъчен кредит от 8 хил. долара за купувачите на първо жилище, както и данъчен кредит от 6500 долара за собствениците на имот, които са живели в него поне пет години, и търсят ново жилище, в което да се преместят.

За да могат да участват в програмата американските граждани трябва да отговарят на определени изисквания по отношение на техния доход, а имотите трябва да са закупени в периода след 6 ноември и преди 1 май следващата година.

В програмата могат да участват имоти на цена под 800 хил. долара, включително новопостроени или готови жилища, но без ваканционни имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още