IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-малко американци дължат повече, отколкото струват имотите им

Около 21% от собствениците на ипотекирани жилища в САЩ дължат повече по ипотеката си, отколкото е стойността на жилището им, което е спад спрямо дела от 23% през второто тримесечие

09:45 | 09.11.09 г.
По-малко американци дължат повече, отколкото струват имотите им

Броят на американците, които дължат по ипотеката си повече, отколкото струва жилището им, намалява през третото тримесечие в резултат на стабилизацията на цените и други фактори, казват от сайта за имоти Zillow.com.

Около 21% от собствениците на ипотекирани жилища в САЩ  дължат повече по ипотеката си, отколкото е стойността на жилището им, което е спад спрямо дела от 23% през второто тримесечие, сочат данните на базирания в Сиатъл доставчик на данни за сектора на имотите.

“Свиването на дела на собствениците на жилища с отрицателен баланс е положителен признак и може да се обясни директно със стабилизацията на цените на имотите от второто тримесечие до третото“, посочва главният икономист на компанията Стан Хъмфрис, цитиран от Bloomberg. “Принос има и това, че много собственици, които преди са дължали повече по ипотеката си от стойността на дома си, са го загубили”.

Медианната цена на еднофамилни къщи и апартаменти се е понижила с 6,9% през третото тримесечие на годишна база, изчисляват още от сайта.

Темпът на поевтиняване се забавя, като цените на имотите са се понижили с 0,4% спрямо второто тримесечие до медианна стойност от 190 400 долара, сочат данните.

Продажбите на банките на принудително отнети имоти формират 21% от всички сделки с жилища в САЩ през септември, казват от Zillow.

Около 27 на сто от жилищата, които са били продадени в страната, са продадени за по-малко, отколкото продавачите им първоначално са платили за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още