IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mercator придоби мол в Сърбия

Сделката за мола с площ от 23 хил. кв. м е на стойност 32 млн. евро

12:12 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Mercator придоби мол в Сърбия

Словенската верига супермаркети Mercator продължава своята експанзия на Балканите с придобиването на търговски център в сръбската столица Белград.

Сделката е осъществена чрез сръбското дъщерно дружество на словенската компания, Mercator-S, а стойността е 32 млн. евро, съобщава PropertyEU.

Сръбският мол на име Roda се намира в „Нов Белград“ и е с обща търговска площ от 23 хил. кв. м. Сред наемателите са Roda Megamarket, Intersport, магазин за модни стоки Modiana и др.

Merkator-S е отворил редица търговски центрове под марката Roda в Сърбия през последните месеци, съобщава изданието. Сред тях е схема с 14 хил. кв. м в Крагуевац в централна Сърбия, както и търговски център със 7 хил. кв. м в Сремска Митровица.

През февруари компанията отвори комплекс в град Сабач с брутна площ от 14 хил. кв. м. В момента в процес на развитие са и проекти в други сръбски градове.

Mercator разширява активно мрежата си в региона през последните години. В средата на тази година от компанията обявиха, че смятат да инвестират 80 млн. евро в експанзията си в България, половината от които ще бъдат вложени през следващата година. Заплануване е откриването на до девет магазина в най-големите градове в страната.

Първият магазин от веригата у нас бе отворен миналия месец в Стара Загора. Миналата година тя подписа договор за наем на площ от над 3 хил. кв. м в търговския център Mega Mall в Люлин.

Mercator присъства в Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Албания, като планира и навлизане в Македония. Тя има общо над 1400 магазина и почти 22 хил. служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още