IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest продължава да се преструктурира, обмисля смяна на името

Управленски промени и прекратяване на употребата на марката "Equest" са сред промените, които се предвиждат от фонда

12:06 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Equest продължава да се преструктурира, обмисля смяна на името

Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB), собственик на Техномаркет и значителен акционер в проекта „Супер Боровец“, обяви нови промени в своята корпоративна структура и управление.

Промените са част от стратегията на фонда да се освободи от активите си, за които смята, че не са пряко свързани с дейноста, и да се фокусира върху своите два основни актива – Техномаркет и „Супер Боровец“.

Equest е решил да прекрати договора с управляващото дружество Equest Capital Limited и да централизира изцяло своето управление.

Наред с това фондът ще концентрира своя мениджмънт в София, където ще бъде базиран оперативният директор на компанията Теро Халмари и откъдето ще се отчита директно пред борда на директорите, съобщават от компанията.

Също така днес компанията обявява оставката на своя управляващ партньор Кари Хаатя, както и планове да промени името си, вследствие на което „употребата на марката „Equest“ ще бъде прекратена“.

Като част от управленските промени във фонда през септември бе обявено, че Георги Крумов напуска мениджмънта на компанията.

По-рано тази година Equest продаде застрахователната компания Уника България АД, както и дял в жилищен комплекс в столичния квартал „Бояна“.

През април фондът продаде и автомобилния дилър Авто Юнион АД на Еврохолд България АД.

В началото на 2009 г. Equest претърпя значително акционерно преструктуриране, при което оманският фонд State General Reserve Fund of the Sultanate of Oman и базираният в Милано инвестиционен фонд Kairos Investment Management Limited заедно придобиха над 53% от фонда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още