IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отлагат откриването на Burj Dubai в чест на емира

Откриването на 4 януари догодина ще съвпадне с четиригодишнината от началото на управлението на Дубай от шейх Мохамед бин Рашид ал Макмум

08:02 | 06.11.09 г.
Снимка: www.burjdubai.com
Снимка: www.burjdubai.com

Най-високата сграда в света, Burj Dubai, ще бъде открита на 4 януари следващата година. Така откриването ще съвпадне с четиригодишнината от началото на управлението на Дубай от шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, съобщават от държавната новинарска агенция WAM.

„Решихме да открием най-високата кула в света по време на годишнина, която е скъпа на всички“, казва председателят на компанията инвеститор в проекта Emaar Мохамед Алабар в свое изявление, цитирано от Arabian Business.

По думите му Burj Dubai отразява амбициозната визия на шейха, който е "първият поддръжник на компанията и всичките й проекти".

Emaar планираше да открие кулата на 2 декември, както заяви пред CNN миналия месец Алабар. 2 декември е националният празник на ОАЕ.

В интервюто пред CNN Алабар посочва, че "се цели" към националния празник на ОАЕ, като допълва, че 12 хил. души работят вътре в сградата, за да я довършат.

В началото на годината излезе информация, че кулата ще бъде открита на 09.09.2009, което обаче по-късно беше отречено от Emaar.

Работата по Burj Dubai започна през януари 2004 г.

Миналия месец стана известно, че Emaar може да отложи плановете си за изграждане на 13 кули, част от проекта, който включва строителството на най-високата сграда в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още