IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прокурори проверяват контрола над държавни земи, ползвани от ведомства

Ще се прецени налице ли са основанията за изменение или отмяна на заповедите, с които земите са предоставени на ползвателите

16:20 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Прокурори проверяват контрола над държавни земи, ползвани от ведомства

Върховната административна прокуратура е възложила проверка за това как се извършва контрол на земеделски земи от държавния поземлен фонд, предоставени за ползване на организации и ведомства, съобщиха от прокуратурата.

Проверката е възложена на министъра на земеделието и е във връзка с информация в печата за това, че Сметната палата е констатирала при одит, че не е имало контрол на земеделски земи от държавния поземлен фонд, предоставени за ползване на организации и ведомства.

Проверката ще трябва да изясни съществуват ли още нуждите, за които са предоставени земеделските земи и установяват ли се нарушения при ползването на предоставените земеделски земи от държавния поземлен фонд.

Ще се прецени налице ли са основанията за изменение или отмяна на заповедите, с които земите са предоставени на ползвателите.

Върховната административна прокуратура е изискала да бъде уведомена след завършване на проверката за броя на инспектираните случаи, вида и характера на констатираните нарушения, предприетите от министъра мерки за отстраняването им, издадените административни актове и разкритите данни за престъпления.

Резултатите от проверката трябва да приключи до 30 ноември.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още