IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В ход е бързо ребалансиране в сектора на имотите у нас

Спад в цените може да има още няколко тримесечия, но се забавя, каза главният икономист на УниКредит Булбанк Кр. Павлов

11:31 | 05.11.09 г.
В ход е бързо ребалансиране в сектора на имотите у нас

Секторът на недвижимите имоти в България беше един от тези, които даваха най-ясни признаци на прегряване преди кризата. Днес все по-смело се говори, че сме допуснали балон при имотите, каза Кристофор Павлов, икономически съветник и главен икономист на УниКредит Булбанк при откриването на конференцията за имоти BalREc “В очакване на възстановяването”, която започна днес в София и се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

По думите му секторът започва да дава и положителни сигнали.

"В ход е бързо ребалансиране, което благодарение на това, че е бързо, ще е и по-безболезнено", каза Павлов.

Той отбеляза още, че редица сегменти от пазара на имоти са успели да останат незасегнати от бума и не са натрупали големи диспропорции.

"Струва ми се, че е в ход процес на стабилизация на цените", каза Павлов.

За доказателство той посочи, че спадът на цените на жилищата през последните две тримесечия се забавя. Според него е възможно цените да продължат да се понижават още няколко, до три, тримесечия, но с по-малък темп.

Павлов повтори прогнозата си от миналия месец, че индустрията ще излезе по-рано от рецесията - през първата половина на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още