IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищата на Острова поскъпнаха с над 1% през октомври

Така средната цена за жилищен имот на Острова е 165 528 паунда, което е с 4,7% по-ниско в сравнение с октомври миналата година

18:09 | 03.11.09 г.
Жилищата на Острова поскъпнаха с над 1% през октомври

Цените на жилищата във Великобритания се повишават с 1,2% през октомври, сочат данни на Halifax. От банката посочват, че това е четвъртото поредно месечно увеличение на цените.

Така средната цена за жилищен имот на Острова е 165 528 паунда, което е с 4,7% по-ниско в сравнение с октомври миналата година.

От Halifax обясняват увеличението на цените с комбинация от повишено търсене и по-малко оферти за продажба на имоти.

„В национален мащаб цените на жилищата са нараснали с 2,9% от края на 2008 г. и сега са със 7,1% по-високи в сравнение с преди шест месеца, когато цените достигнаха дъно през април“, обяснява пред BBC Мартин Елис, икономист в жилищния сектор на компанията.

„Търсенето на жилища нарасна през последните месеци благодарение на ниското ниво на лихвите, спада на цените и подобряване на потребителското доверие“, допълва той.

От ипотечния кредитор Nationwide също отчетоха увеличение на цените на британските имоти през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още