IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След офиса ще отключваме и вратата на входа с карта

09:23 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
След офиса ще отключваме и вратата на входа  с карта

Една от основните предпоставки за кражби и вандализъм в жилищните квартали е липсата на контрол върху общите входни пространства на блокове и кооперации, при което всеки може да влезе в даден вход по всяко време на денонощието.

Входните пространства, като обща собственост, често остават без грижа за тяхната поддръжка и най-често са в доста окаяно състояние. А именно те се явяват визитката на блока или кооперацията. Входното пространство е първото нещо, с което посетителя се „сблъсква”. И не е приятно, когато първото впечатление от дадено посещение е негативно, казват от производителя на врати Солид 55.

За решаване на този проблем фирмата предлага продукта си „Интелигентно входно пространство” - врати от серията iPS. Тези интелигентни врати се обособяват като отделен клас врати, „които ще са незаменима част от дома на бъдещето“. Те притежават електронно заключване, интегрирано в крилото на вратата.

Вратите се управляват чрез т.нар. Транспондер система със заключване, реализирано на базата на здрав електромеханичен девиатор. Чрез вградените във вратата датчици след затварянето й системата автоматично я заключва. По този начин се гарантира, че вратата винаги е заключена.

Отключването става чрез безконтактна карта (транспондер). След поставяне на картата пред четеца (вграден в крилото на вратата), системата прочита носената от него информация, сравнява я с тази записана в системата и ако дадената карта има достъп до системата, електромеханичната брава на вратата се отключва. Хидравличен автомат гарантира, че вратата винаги е затворена.

Вратата се заключва автоматично 5 секунди след затварянето й.

Основните предимства на вратата са:

- Пълна защита на входното пространство;
- Автоматично заключване след затваряне;
- Възможност за отключване с безконтактна карта и мобилен телефон;
- Невидимо за останалите солидно заключване;
- Лесно за работа и управление;
- Контрол на достъпа;
- Естетичен вид;
- Възможност за вградени пощенски кутии;
- Възможност за вградена домофонна система;
- Енергийна ефективност.

„Интелигентното Входно пространство“ има и добър естетически вид, който може да се съобрази с конкретното местоположение и околна среда. Завършване на пространството с алуминиева дограма и вграждане на пощенски кутии е решение, което придава завършен и елегантен вид на продукта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още