IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сорос: Предстои „кръвопускане“ за изкупуванията със заеми и бизнес имотите

Според инвеститора на глобалното икономическо възстановяване "може да му свърши парата"

17:26 | 30.10.09 г.
Сорос: Предстои „кръвопускане“ за изкупуванията със заеми и бизнес имотите

Милиардерът инвеститор Джордж Сорос казва, че може би предстои “кръвопускане” за изкупуванията със заемни средства и за пазара на бизнес имоти на фона на най-лошото забавяне от 70 години.

“На пазара на бизнес имоти и при изкупуванията със заеми кръвопускането тепърва предстои“, заяви Сорос днес по време на лекция, организирана от Централния европейски университет в Будапеща, откъдето е родом инвеститорът.

“Тези фактори ще продължат да тежат на американската икономика и американският потребител вече няма да може да служи като двигател на световната икономика.”

Кредитори от цял свят са отписали лоши заеми на стойност 1,66 трлн. долара от началото на кредитната криза през 2007 г., сочат данни на Bloomberg.

На глобалното икономическо възстановяване „може да му свърши парата” и е възможно да последва рецесия от вида “двойно дъно” през 2010 или 2011, казва още 79-годишният Сорос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още