IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гайтнър: Икономиката може да се справи с проблемите при бизнес имотите

Според финансовия министър на САЩ проблемите на пазара на бизнес имоти няма да доведат до ново изостряне на финансовата криза

14:27 | 30.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Гайтнър: Икономиката може да се справи с проблемите при бизнес имотите

Финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър изрази увереност, че проблемите на пазара на бизнес имоти няма да доведат до ново изостряне на финансовата криза. Освен това той е сигурен, че доверието във финансовата система се е върнало, а икономиката се е стабилизирала.

„Не мисля така“, отговори Гайтнър на въпрос дали бизнес имотите могат да предизвикат нови проблеми за банковата система. „Това е проблем, с който икономиката може да се справи, макар ситуацията да е доста сложна“, уверен е финансовият министър. Това става ясно от изказване на Гайтнър пред Икономическия клуб в Чикаго от вчера вечерта, предава Bloomberg.

Повод за изказването на министъра дадоха вчерашните експресни данни за брутния вътрешен продукт на САЩ за третото тримесечие. Те показаха ръст от 3,5 на сто, което по всяка вероятност ще извади страната от рецесията. Въпреки това обаче в данните на статистиката се виждат и сериозни проблеми.

Според Гайтнър вече се наблюдават знаци, че растежът се завръща по света, а глобалната финансова система става по-стабилна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още