IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големо Бучино протестира срещу строителя на магистрала Люлин

Неотчуждени парцели, намиращи се в съседство с магистралата, са превърнати в арматурен двор, твърдят от селото

14:20 | 30.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Големо Бучино протестира срещу строителя на магистрала Люлин

Жители на пернишкото село Големо Бучино ще блокират преминаващия през селото им път между Перник и София в сряда, 4 ноември, заяви председателят на инициативния комитет на селото Иван Младенов. Хората се заканват да спрат колите на турската фирма Мапа Ченгиз, която строи магистрала Люлин.

Строителите навлизат своеволно в частните имоти. Неотчуждени парцели, намиращи се в съседство с магистралата, са превърнати в арматурен двор, прокарани са нерегламентирани временни пътища, земите ни са съсипани, обяснява Младенов, цитиран от БТА.

Освен предоставените за табани общински терени с пръст са засипани два пъти повече частни земи, твърдят от инициативния комитет.

Жителите на населеното място ще настояват и за изграждане на отбивка от автомагистралата. Такава бе обещана от предишното правителство, но впоследствие се оказа, че дори не е проектирана. Ако няма отбивка при пускане на новата магистрала, за да отидат до столицата жителите на Бучино трябва да минат през Перник.

Хората са недоволни и че старият резервоар, снабдяващ населеното място с питейна вода, трябва да бъде изместен, а строителството на нов изостава. Заплашени сме да останем без вода, алармират от селото.

Преди десетина дни инициативният комитет в Големо Бучино обяви стачна готовност и изпрати предупредителни писма до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, до кмета и до председателя на Общинския съвет в Перник и до Окръжната прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още