IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ключов ипотечен кредитор в САЩ потърси защита от държавата

Компанията Capmark Financial Group обяви, че е подала документи за защита от кредитори в съда

09:07 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ключов ипотечен кредитор в САЩ потърси защита от държавата

Една от най-големите американски компании за ипотечно кредитиране в сектора на търговските площи обяви, че заедно с част от дъщерните си дружества е подала необходимите документи за обявяване на банкрут и защита от кредиторите.

Става дума за Capmark Financial Group, която към края на юни бе обявила активи на стойност 20,1 млрд. долара и пасиви за 21 млрд. долара, предава Market Watch.

Според официално съобщение на Capmark молбата за защита от кредитори е подадена, за да може да бъде продължено изплащането на задълженията към служителите и агентите на компанията. Този ход „не би трябвало да се отрази на начина, по който Capmark осъществява бизнеса с клиентите и партньорите си“.

„Към 23 октомври Capmark и нейните дъщерни фирми разполагат с 500 млн. долара в кеш и кешови еквиваленти, които са на разположение за финансиране на нуждите на компанията“, се казва още в съобщението.

Молбата за защита от кредитори може да допринесе за задълбочаване на проблемите на пазара на търговски площи и ипотеки. Това според анализатори може да предизвика спад в цените, подобно на ситуацията, която се наблюдава на пазара на жилищни имоти.

По последни данни в акционерната структура на Capmark с дял от 75,4 на сто участва обединение от Kohlberg Kravis Roberts, Goldman Sachs Capital Partners и Five Mile Capital. Други 21,3 на сто пък са собственост на GMAC LLC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още