IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бургас с нов плувен комплекс до Нова година

В строителството на спортния обект в Морската градина ще бъдат вложени 1,3 млн. лв.

11:02 | 22.10.09 г.
Бургас с нов плувен комплекс до Нова година

Новият плувен комплекс в Морската градина на Бургас ще бъде готов до края на годината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Най-трудоемката част от работата вече е свършена и леглата на новите басейни са изградени. Предстои грундиране, облицовка и строителни дейности по надземната част на комплекса. Изпълнител на проекта е местната фирма "Спа дизайн".

Новият плувен комплекс ще заеме мястото на стария, разположен зад "Флората" в Морската градина. В продължение на десетки години съществуващите там корита са използвани за резервоари за поливане на парковата растителност.

Сега в тях се изграждат два басейна - един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи използването им 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно.

В рамките на комплекса ще има обслужваща сграда, включваща санитарни възли, съблекални за мъже и жени, помещения за треньори и кафене.

В строителството на спортния обект ще бъдат вложени 1,3 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още