IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона готова на диалог за поръчката за 184 млн. лв. от МП

Компанията има договор за изграждане на сграда на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура

10:31 | 22.10.09 г.
Енемона готова на диалог за поръчката за 184 млн. лв. от МП

Енемона АД уважава правото на Министерството на правосъдието (МП), като възложител на проекта за сграда на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура, да реши какво ще бъде бъдещето на проекта и заявява готовност за коректен и конструктивен диалог, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Съобщението на Енемона АД е във връзка с публикациите в медиите за неизгодни договори на министерството за близо 350 млн. лв.

За сградата на Софийската районна прокуратура и Софийски районен съд е сключен договор за близо 185 млн. лв. с Енемона АД, от които министерството вече е платило 5,25 млн. лв.

Милион и петстотин хиляди е струвало само проектирането на тази сграда, коментира още правосъдният министър Маргарита Попова, като уточни, че тя трябва да бъде построена на мястото на сградата на ГУСВ, за която правителството не е дало разрешение да бъде съборена.

Днес акциите на Енемона АД бяха разпродадени след обявената вчера следобед новина. Цената се понижава с 2,8% до 10,85 лв. за акция и 128,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Спрямо миналия петък цената на акциите на дружеството се понижава с 9,6%, като в понеделник спадът бе продиктуван от съобщение на дружеството, че планира да привлече 59 млн. лв. чрез емисия привилегирования акции при емисионна цена 9,92 лв. и гарантиран годишен дивидент от 10% от емисионната цена. Книжата ще са със задължително конвертиране на 7-та година, гласи решение на Съвета на директорите на дружеството.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още