IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим продава сгради и оборудване за 3,55 млн. евро

Мапей България ще купи от русенското дружеството парцел и сгради, заедно с технологично оборудване за производство на сухи смеси

17:54 | 21.10.09 г.
Оргахим продава сгради и оборудване за 3,55 млн. евро

Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД е сключил предварителен договор с Мапей България ЕООД за продажба на недвижим имот на обща цена в размер на 3 550 000 евро, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Договорът касае недвижимия имот, който се намира в Русе и се състои се от терен с площ от 15 478 кв.м, заедно с построените в него 5 сгради и технологично оборудване, свързано с производството на сухи смеси.

Мапей България ЕООД ще плати 2 266 960 eвро за терена и сградите и 1 283 040 евро за технологичното оборудване.

Миналия месец Оргахим съобщи, че преговаря с Мапей България за продажбата на активите.

Оргахим реши в началото на годината да прехвърли цялото производств на бои и лакове на Поликолор в завода в Русе. Съгласно договора между двете дружества в румънското предприятие ще остане единствено производството на автомобилни бои, както и на индустриални покрития.

Днес нямаше сделки с книжата на Оргахим. За последните три месеца капитализацията на русенското дружеството се е увеличила с 41,5% до 48,1 млн. лева.

 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още