IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова заплаха за цените на имотите в Англия - онлайн карта на престъпността

Интерактивна карта, която показва статистика за престъпността на всяка улица в Англия и Уелс, може рязко да свали цените на жилищата в някои райони

17:50 | 21.10.09 г.
Нова заплаха за цените на имотите в Англия - онлайн карта на престъпността

Интерактивна онлайн карта, която показва подробна статистика за престъпността на всяка улица в Англия и Уелс, може да свали цените на жилищата в определени райони с хиляди лири, предупреждават експерти.

Сайтът с картата на престъпността беше пуснат вчера, като има за цел да увеличи доверието на обществото в полицейските служби на Острова, предоставяйки на хората информация за престъпността в техните райони.

Само с един клик на мишката потребителите могат да се осведомят за нивата на престъпност в избрано от тях село, град или по-голям район.

Днес обаче от Кралския институт на лицензираните оценители (RICS) предупредиха, че публикуването на данните за престъпността може сериозно да повлияе на цените на жилищата.

Говорител на института посочва пред Daily Mail: "Въпреки че оценяваме усилията на правителството да ограничи престъпността, се съмняваме в стойността и целта от оповестяването на тази информация. Опасяваме се, че това може да окаже твърде силно неблагоприятно влияние върху цените на местните имоти."

Експертите се опасяват, че предвид текущия икономически климат оповестяването по подобен сензационен начин на районите с висока престъпност толкова подробно "буквално може да изтрие хиляди лири" от цените на имотите за една нощ.

Инициативата дава незабавен достъп до данни за всички престъпления и по-конкретно за кражби с взлом, обири, насилие, кражби на превозни средства и антисоциално поведение. Потребителите имат възможност да сравняват районите един с друг, както и с данни за миналата година, за да преценят дали престъпността за дадено място расте или намалява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още