IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ВМА ще ползва базите в Хисар и Наречен, „Пирогов“ – в Банкя

Правителствените бази стават болници

15:41 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
ВМА ще ползва базите в Хисар и Наречен, „Пирогов“ – в Банкя

Правителството предостави на Военномедицинската академия (ВМА) - София, за безвъзмездно ползване лечебно-възстановителните бази „Хисар“ и „Нареченски бани“.

Двете станции, които досега се използваха за представителните и социалните нужди на централните държавни органи, ще бъдат преобразувани в болници за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

Теренът в Хисар, заедно със сградите, построени върху него, е с площ 229 948 кв. м и е публична държавна собственост. Имотът - частна държавна собственост, в с. Нареченски бани е с площ 22 833 кв. м и се обявява за публична държавна собственост.

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на здравеопазването да подготви подобно решение и за базата на МС в Банкя. Тя ще бъде предоставена за безвъзмездно ползване на Многопрофилната болница за амбулаторно лечение и спешна помощ „Пирогов“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още