IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Сеул започва строителството на втората по височина сграда в света

133-етажният небостъргач ще е с височина 640 метра и ще има хотел, апартаменти, офиси, магазини и други

15:15 | 16.10.09 г.
DMC Landmark Tower. Илюстрация: Samoo Architects & Engineers
DMC Landmark Tower. Илюстрация: Samoo Architects & Engineers

Строителството на втората по височина сграда в света започва в Сеул днес, съобщи корейското онлайн издание The Chosun Ilbo.

Церемонията за първа копка за 133-етажния небостъргач, засега временно наречен DMC Landmark Tower, ще се проведе в северозападен квартал на града.

Върху терен с площ 37 хил. кв. метра небостъргачът ще се извисява на височина 640 метра, което ще го направи втори в света след 160-етажния Бурж Дубай (818 м). Последният все още е в процес на изграждане в ОАЕ, като главен изпълнител е корейската Samsung C&T. Откриването на Бурж Дубай е планирано за декември тази година.

Кулата в Сеул ще бъде с 8 метра по-висока от китайската кула Shanghai Dragon, която трябва да бъда завършена през 2014 г. Така южнокорейският проект ще стане най-високата сграда в Азия, когато бъде построен.

На 133-ия етаж от DMC Landmark Tower ще има обсерватория на височина 540 м от земята. В небостъргача ще има още хотел, станция за радиопредавания, апартаменти, офиси и магазини.

По план строителството трябва да приключи през 2015.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 16.10.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още