IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lloyds продаде агенцията си за имоти Halifax за 1 паунд

Марката Halifax обаче не е обект на сделката

10:48 | 16.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Lloyds продаде агенцията си за имоти Halifax за 1 паунд

Британският банков холдинг Lloyds обяви, че е постигнал сделка за продажба на агенцията си за недвижими имоти Halifax. Купувач ще бъде компанията LSL Property Services, a цената е 1 паунд.

Агенцията за имоти Halifax, която отчита загуби през последните тримесечия, разполага с 218 офиса, 93 от които са под формата на франчайз. В бюрата на агенцията пък има 121 банкови гишета на Lloyds, които ще бъдат затворени в началото на 2010 година, предава BBC.

От Lloyds обявяват, че 1050 служители ще преминат към LSL, а други 460 от заетите сега в Halifax ще бъдат освободени от работа. 360 от тях са служители на пълен работен ден, допълва агенцията.

Основните съкращения ще бъдат на банкови служители, които сега работят на гишетата в офисите на Halifax. Причината е, че според Lloyds повечето от офисите на агенцията за недвижими имоти се намират в близост до клон на банката и не е необходимо отварянето на нови работни места за съкратените.

Интересна подробност е, че марката Halifax няма да бъде обект на сделката. Сегашните офиси на агенцията ще работят под съществуващите брандове на LSL – Your Move, Reeds Rains и Intercounty.

Позицията на Lloyds за сделката е, че тя е резултат от стратегическото преразглеждане на приоритетите, според което „операциите като агенция за недвижими имоти вече не са част от бизнес модела“ на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още