IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Една от най-луксозните вили в света не успя да привлече купувач

Офертата за Portabello в Калифорния, за която искаха 75 млн. долара, е свалена от пазара

16:44 | 15.10.09 г.
Portabello. Снимка: Customarchitecture.com
Portabello. Снимка: Customarchitecture.com

Офертата за продажба на една от най-луксозните вили в света - Portabello, която се намира в Калифорния на брега на Тихия океан, е свалена от пазара, след като три години не успя да привлече купувач, съобщи онлайн изданието Luxist.

Срокът на валидност на офертата е изтекъл и собственикът на вилата е решил да не го удължава, казва представител на агенцията McGonigle, която е посредник за офертата.

„Вилата не е продадена“, допълва той.

Исканата цена за продажбата беше 75 млн. долара.

През 2007 г. Portabello попадна в списъка на най-скъпите имоти в света на списание Forbes.

Имението е построенo през 2002 г. и архитектурно наподобява морска раковина. Има 8 спални и 10 бани. Сред екстрите са изкуствена пещера с басейн, спа център и воден бар, както и алея за боулинг, киносалон, автомобилен музей и фитнес зала.

За разлика от липсата на интерес към луксозната вила в Калифорния, в други райони на света се регистрират рекорди на пазара на имоти. Мезонет в Хонконг бе продаден вчера за 57 млн. долара при рекордните 99 хил. долара за кв. метър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още