IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спадът в жилищните цени във Франция се забавя до 4,8%

За последните 12 месеца към края на септември спрямо 12-те месеца преди тях спадът възлиза на 7,8% до средно 2411 евро на кв. м

14:10 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спадът в жилищните цени във Франция се забавя до 4,8%

Цените на съществуващите жилища във Франция са се понижили средно с 4,8% през третото тримесечие спрямо същия период на миналата година, което представлява забавяне на спада. Това сочат данните от проучване на Националната федерация за недвижими имоти, цитирано от АФП.

За предходния тримесечен период годишният спад беше над 6%.

За последните 12 месеца към края на септември спрямо 12-те месеца преди тях спадът възлиза на 7,8% до средно 2411 евро на кв. м.

За цялата 2009 г. се очаква жилищните цени да регистрират понижение в рамките на 7-8 на сто спрямо 2008 г.

Според работещите в сектора обаче по-притеснителен е ниският обем на сключваните сделки, за които се прогнозира общ годишен брой от около 500 хил., или с 30% по-малко спрямо миналата година.

Наскоро извършено изследване на потребителските нагласи относно покупката на жилище показа, че едва 39% смятат, че икономическата ситуация принципно е подходяща за покупка на жилищен имот. Само 22 на сто пък мислят, че сега е добре да се продава едно жилище, за да се закупи друго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още