IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продавачите на жилища в САЩ са свалили офертите си с общо над $28 млрд.

Половината от десетте щата с най-голям дял намалени имоти за продажба са североизточни

09:46 | 08.10.09 г.
Продавачите на жилища в САЩ са свалили офертите си с общо над $28 млрд.

Продавачите на жилища в САЩ са свалили първоначалните си офертни цени с общо 28,4 млрд. долара, за да привлекат купувачи, сочат данни на базираната в Сан Франциско компания за информация за сектора на недвижимостите Trulia Inc. 

Към 1 октомври средното намаление е 10%.

Цените на жилищата, които са били предложени за продажба за над 2 млн. долара, са понесли най-големи намаления, като собствениците им са ги свалили средно с 14% от първоначалната стойност. Луксозните имоти формират 25% от всички намаления.

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ неочаквано се свиха през август за първи път от март насам, а медианната цена е с 12,5% по-ниска спрямо август 2008 г.

Половината от десетте щата с най-голям дял намалени имоти за продажба са североизточни – Масачузетс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Хемпшир и Ню Джърси. Една трета от жилищата за продан в тези щати са били намалени поне един път.

Ню Йорк, Калифорния и Флорида формират 35% от общата стойност на ценовите намаления в страната. В Невада, Айдахо, Аризона, Уайоминг, Хаваи, Юта и Калифорния продавачите са свалили първоначалните оферти средно с 13%, сочат още данните на Trulia, цитирани от Bloomberg.

За целите на проучването от компанията са анализирали данни за офертите за продажба на имоти към 1 октомври (около 3 млн. имота), като са изключени жилища в процес на принудително отнемане, и са изчислили колко са били предложени за продажба на по-висока цена. Цената на някои е сваляна повече от един път.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още