IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд ще инвестира 400 млн. евро в имоти в ЦИЕ

Фондът ще бъде насочен към инвестиции главно в офиси, търговски и логистични имоти в Полша, Чехия и Румъния

11:05 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд ще инвестира 400 млн. евро в имоти в ЦИЕ

Австрийската компания за имоти Europolis планира да създаде инвестиционен фонд, който ще има капацитет за инвестиции от 400 млн. евро на пазара на имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Компанията е в процес на създаване на нов фонд, в който ще инвестира собствен капитал от 150 млн. евро, казва Томас Ердман, член на борда на директорите пред PropertyEU.

С помощта на ливъридж фондът ще достигне капацитет от 400 млн. евро. Компанията, която има офиси в редица държави в региона, ще търси инвестиционен партньор на по-късен етап.

Фондът ще бъде готов за инвестиции в средата на 2010 г. и ще бъде насочен към офиси, търговски и логистични имоти в региона и по-специално - в Полша, Чехия и Румъния.

Europolis управлява активи от над 2 млрд. евро в ЦИЕ, от които близо 60% са офис сгради. Портфолиото на компанията включва също и логистични центрове и търговски комплекси.

Подобно на повечето компании в сектора Europolis също бе замразила голямата част от своите проекти през последните няколко месеца в резултат на критичните пазарни условия, пише изданието.

„По-голямата част от проектите бяха замразени не поради липсата на финансиране, а защото нямаше търсене от страна на корпоративната общност“, казва Ердман. „Нямаше смисъл да се предложи още една празна сграда на пазара, затова чакаме пазарният апетит да се подобри.“

В Румъния компанията притежава офис сграда в Букурещ, както и логистични комплекси в Букурещ и в Арад.

В началото на годината бе наложена глоба от 30 хил. лева на компанията „Евро Имоти 2007” ЕООД, гр. Пловдив за целенасочена имитация на търговската марка на австрийската Europolis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още