IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите се очакват отново на турския пазар на имоти късно през 2010

Признаци за възстановяване се забелязват на сегмента на офис площи в Истанбул, както и при стойностите на търговските площи

08:00 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите се очакват отново на турския пазар на имоти късно през 2010

Инвестициите на турския пазар на имоти не се очаква да се възвърнат към по-значителни темпове преди втората половина на 2010 г. най-рано, смята Мурат Ергин, директор на турската консултатнска компания Kuzeybati Worldwide Real Estate Services, асоцииран партньор на Savills за страната.

Въпреки това, тъй като международните инвеститори стъпиха на турския пазар едва преди пет години, настоящото оттегляне се дължи на кризата и шокът не е толкова голям, колкото би могъл да бъде, смята той.

Той отчита повишен интерес от страна на инвеститори към турския пазар и по-голям брой запитвания в неговия офис в Истанбул, което според него е показателно за нагласите на международните инвеститори.

„Активността по наемане от страна на международни крайни потребители остава висока“, казва той.

Признаци за възстановяване се забелязват на сегмента на офис площите в Истанбул, като стойностите на търговските площи също отчетоха известно възстановяване, въпреки че големият обем на нови площи на пазара доведе до „постоянно понижение на наемите“, коментира той.

По-проблемна е ситуацията при индустриалните имоти. „На логистичните (площи) ще бъде нужно по-дълго, за да се възстановят, тъй като производството е в окаяно положние“, казва той.

Докато пазарът очаква завръщането на международните инвеститори, турските играчи в известна степен допринесоха за някаква активност през 2009 г., особено на офис сегмента, както и при някои логистични имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още