IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите в имоти се завръщат, но финансирането все още е главна пречка

Осигуряването на финансиране е главна пречка за онези инвеститори, които нямат ликвидността, която придружава оперирането като част от голяма корпорация

16:04 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите в имоти се завръщат, но финансирането все още е главна пречка

Дългосрочните институционални инвеститори започват да купуват имоти отново, като много от тях имат непосредствени планове за завършване на сделки. Около това мнение са се обединили редица инвеститори по време на провеждащото се в момента изложение за имоти Expo Real.

По думите на изпълнителния директор на Allianz Real Estate Оливие Пиани компанията ще се стреми да увеличи заделените за инвестиции в имоти капитали от сегашните 4%. Компанията проучва възможностите за придобиване на офис имот в Париж.

За него и за други дългосрочни институционални инвеститори фактът, че цените може да продължат да се понижават не е толкова съществен колкото възможностите за инвестиции, които предлага сегашната пазарна ситуация.

Също така Allianz цели да се включи и в бизнеса с жилищно кредитиране, добавя той.

Албърт Белър, президент и изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк Paramount Group, също поделя мнението, че сега е добър момент за покупка, ако даден инвеститор разполага с финансиране, ако може да намери качествен продукт и има дългосрочна перспектива, пише PropertyEU.

„Ако имате достъп до ликвидност, това е възможност за следващите 10-20 години“, казва той.

Осигуряването на финансиране е главна пречка за онези инвеститори, които нямат ликвидността, която придружава оперирането като част от голяма корпорация.

„Банките все още ги няма“, казва Арнолд де Хаан, вицепрезидент на Meyer Bergman в Лондон. „Нуждаем се от банковата индустрия, да се завърне и да ни подкрепя“.

Като опортюнистичен фонд Meyer Bergman миналата година бе изградил стратегия за инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като придоби търговски център в Киев. Сега обаче стратегията значително се е променила.

„Стартирахме проучвахме ЦИЕ, защото там можехме да си осигурим възвръщаемост. Сега гледаме единствено към Западна Европа, гледаме към първокласни имоти, които придобиваме на опортюнистични цени.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още