IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Делото за злоупотребите около „Софийски имоти“ продължава на 15 октомври

Няколко от призованите за днес свидетели не се явиха пред съда

14:22 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Делото за злоупотребите около „Софийски имоти“ продължава на 15 октомври

Делото за злоупотребите около дружеството „Софийски имоти“, което се гледа от Софийския градски съд (СГС) ще продължи на 15 октомври, когато ще бъдат разпитани две вещи лица.

За „източването“ на общинското дружество са подсъдими 14 души, сред които са двамата му бивши изпълнителни директори Тошко Добрев и Петър Савов, членове на Съвета на директорите и оценители.

Според прокуратурата подсъдимите са участвали в схема за продажба на общинска собственост на занижени цени. По този начин те са нанесли щети на общината за над два милиона лева.

Пред съда днес показания дадоха около десет свидетели, сред които оценители, нотариуси и бивши общински съветници. Те представиха подробности около методите за сключване на договори и оценяването на имоти.

Няколко от призованите за днес свидетели не се явиха пред съда. На 22 октомври, за когато също е насрочена дата за заседание, те ще бъдат доведени принудително, съобщи председателят на съдебния състав Мариян Марков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още