IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски финансист се провали като „брокер“ на имоти в САЩ

Бившият зам.-министър на финансите на Русия Андрей Вавилов е продал луксозен апартамент в Манхатън за 8,4 млн. долара, въпреки че в началото на годината го придоби срещу 11 млн. долара

09:02 | 02.10.09 г.
Руски финансист се провали като „брокер“ на имоти в САЩ

Бившият зам.-министър на финансите на Русия Андрей Вавилов е продал луксозен апартамент в центъра на Ню-Йорк за 8,4 млн. долара, въпреки че в началото на годината го придоби срещу 11 млн. долара, съобщи New York Observer.

С продажбата приключва съдебната сага между Вавилов и строителния предприемач El-Ad Properties, който му продаде скъпото жилище в Манхатън.

През 2007 г. Вавилов имаше намерение да купи два апартамента на обща стойност 53,5 млн. долара, като при тази цена по-малкия имот (с шест стаи и площ от 270 кв. метра) струваше 14 млн. долара. Вавилов внесе депозит, но впоследствие заведе дело срещу предприемача, защото остана недоволен от качеството на имота. Той поиска да му бъде върнат депозита от 10,7 млн. долара заедно с обезщетение от 30 млн. долара. Предприемаческата компания обаче на свой ред заведе дело срещу него във Върховния съд в Ню Йорк за 36 млн. долара, обвинявайки го в клевета и измама.

В края на януари двете страни постигнаха споразумение, според което се отказват от претенции една спрямо друга, а компанията на Вавилов Hayling Island придобива за него само по-малкия апартамент на цена от 11,1 млн. долара.

По информация на изданието след покупката Вавилов предложил апартамента за продажба първоначално за 12,5 млн. долара. Заради кризата обаче цената паднала до 9,9 млн. през март, а в крайна сметка сделка била реализирана на цена от 8,4 млн.

Въпреки това продажбата на имот, за който публично беше обявено, че не е е с нужното качество, е постижение за Вавилов, който в съдебния иск заяви, че имотът има редица недостатъци, сред които ниски тавани и малки прозорци. Въпреки това в описанието в офертата за апартамента са били използвани определения като „легендарен“, „грандиозен“, „великолепен“ и „уникален“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още