IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в Москва няма да се върнат на нивата отпреди кризата

Или поне такава е прогнозата на участник на пазара

17:11 | 01.10.09 г.
Цените на жилищата в Москва няма да се върнат на нивата отпреди кризата

Цените на жилищата в Москва няма да се върнат на нивото отпреди кризата, заяви на пресконференция днес зам.-директорът на една от най-големите строителни организации в руската столица ДСК-1 Андрей Панковски, цитиран от РИА Новости.

Според него до началото на кризата цените на жилищата в града са били твърде раздути. „След това кризата заля с хладен душ строителите и ги освежи – всички разбраха, че не трябва да се планират такива печалби“, подчертава той.

Към момента участниците на строителния пазар подхождат по-внимателно към ценообразуването. „Пазарните цени и строителната себестойност достигнаха горе-долу равновесие“, казва той.

В бъдеще, предполага Панковски, жилищата в Москва може да поскъпнат малко в резултат на инфлацията, но силен ръст на цените не се очаква.

По данни на Асоциацията на руските строители (АСР) средната стойност на 1 квадратен метър стандартна жилищна площ на първичния пазар в столицата през септември е 114 921 рубли (3825 долара), а на вторичния – 121 438 рубли (4042 долара). Същевременно миналия месец от асоциацията изчислиха, че средната строителна себестойност на 1 кв. метър жилищна площ е 58 816 хил. рубли (1957 долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още