IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Феърплей Пропъритс: От сделката с Lidl ще реализираме минимална печалба

Днес дружеството продаде право на строеж върху парцел в Пловдив за 2,27 млн. евро

15:08 | 01.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Феърплей Пропъритс: От сделката с Lidl ще реализираме минимална печалба

От сделката с Lidl ще реализираме минимална печалба, но предстои при междинния преглед на финансовите ни отчети одитът да потвърди точното осчетоводяване на сделката, заяви за Investor.bg Маню Моравенов, изпълнителен директор на Феърплей Пропъртис АДСИЦ. Днес дружеството обяви, че е продало право на строеж на на веригата супермаркети Lidl за 2,27 млн. евро без ДДС

Отчитаме сделката като положителен факт, тъй като имотът беше придобит точно преди да стартира кризата, уточни Моравенов, като допълни, че концепцията за целия парцел от 22 дка е коренно променена и вече не се предвижда мащабен проект с високо надземно и с подземно строителство. Новата концепция е търговски парк с ниско застрояване и открити паркоместа, като правото на строеж на Lidl е върху около 7,8 дка от парцела.

Причината да не се продаде земя, а право на строеж, е, че това от една страна би отнело време поради процедурата по разделяне, а от друга - върху един парцел по-лесно се реализира концепция на търговски парк с общи паркоместа за отделните търговски сгради. Феърплей пропъртис АДСИЦ има опция за продажба на земята в бъдеще, сподели Моравенов.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 27,3% до 0,485 лв. за акция и 27,1 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още