IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продават бивш британски лагер за военнопленници в eBay

За рекламирания като „уникална развлекателна атракция“ комплекс се искат около 1,4 млн. долара

10:48 | 30.09.09 г.
Лагерът отдалече. Снимка: eBay
Лагерът отдалече. Снимка: eBay

Бивш лагер за военнопленници от Втората световна война във Великобритания е обявен за продажба в eBay на цена от 900 хил. паунда (1,4 млн. долара). Лагерът се намира в близост до градчето Крук в графско Дърам в Североизточна Великобритания и в него са били държани немски и италиански затворници през периода 1939-1945 г.

Комплексът, който представлява редици от сиви бараки, е превърнат в туристическа атракция през 2004 г., но сегашните му собственици Джеймс и Лиза Маклод обясняват пред агенция DPA, че са останали без средства за планираната реконструкция.

„Уникална възможност да се купи парче история“, гласи обявата, публикувана в e-Bay, където обикновено се провеждат търгове. (Когато става въпрос за обява, няма наддаване – бел. ред).

В обявата проектът се описва като „уникална развлекателна атракция“, като се посочва, че има и разрешителни за проектиране на 13 ваканционни жилища.

„Лагерът се състои от 49 стандартни бараки, сред които две по-различни сгради. Едната е театър, като част от декорирания интериор е оцеляла“, пише в обявата. Театърът е построен от затворници, които са го и изрисували. Втората сграда е столова.

Рекламира се още градинския център към обекта, ресторант, ферма с магазин и музей.

„Обявихме лагера за продажба, защото ни свършиха парите. Това е страхотна бизнес възможност, но се нуждае от парична инжекция“, коментира Джеймс Маклод.

Той е решил да рекламира лагера в eBay, за да получи достъп до международния пазар, тъй като брокерите на имоти не биха могли да му дадат подобно ниво на публичност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още