IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия отделя $7,6 млрд. за строителство на олимпийски обекти през 2010 г.

Финансирането на олимпийската програма засега се оценява на около 700 млрд. рубли

11:23 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия отделя $7,6 млрд. за строителство на олимпийски обекти през 2010 г.

Русия ще отдели от бюджета си за 2010 г. за строителството на олимпийски обекти и инфраструктура в Сочи 228 млрд. рубли (7,57 млрд. долара), включително неизползвани 50 млрд. рубли, отделени за целта през 2009 г., съобщи РИА Новости, цитирайки зам.-министъра на финансите на страната Александър Новак.

По думите на Новак тези средства ще бъдат насочени основно към строителството на пътища, на спортни обекти и на отчуждаването на имоти.

Финансирането на олимпийската програма засега се оценява на около 700 млрд. рубли.

Строителството на централния Олимпийски стадион се очаква да струва половин милиард долара, стана ясно в края на миналата седмица, когато бе обявен победителят в конкурса за архитектурна концепция и строителство на съоръжението - консорциум от руски и чуждестранни фирми.

В консорциума влизат американското архитектурното бюро Populous и руското „Моспроект 4“, швейцарската Botta Management Group – специалист по управление на проекти за строителство на спортни съоръжения, и руската строителна фирма-изпълнител „Обединение Ингеком“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още