IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата остави Банско без ново строителство

Досега са издадени две-три разрешителни за нови обекти, всичко станало са обекти, които се довършват

09:52 | 29.09.09 г.
Кризата остави Банско без ново строителство

Кризата се усети в Банско – в града няма ново строителство, досега са издадени две-три разрешителни за нови обекти. Всичко останало са обекти, които се довършват, на други не се работи. Това разказва в интервю пред БТА заместник-кметът на общината Лазар Захов.

Трябва да се документират обекти като опасни сгради и да се ограничи достъпът до тях, ако инвеститорите нямат намерения да продължават в близко време строителството, както и да се почисти и благоустрои града, обяснява още Захов.

По думите му в момента се изграждат нови улици с дължина около 4 км, които трябва да бъдат готови за новия зимен туристически сезон.

Като равносметка за изминалото туристическо лято Захов обобщава, че летният сезон в Банско от гледна точка на посещение на туристи е бил най-добър около джаз фестивала, когато базите се напълниха. Общата му оценка е, че летният туристически сезон не е много добър, но „поне имахме хубав период от средата на юли до средата на август“.

Като подготовка за новия зимен сезон към момента се довършва обновлението на пътя Банско - хижа „Вихрен“. Прави се също отрязък от лятното трасе за биатлон, което е част от общинските пътища в местността „Бъндеришка поляна“. Общината е кандидатствала пред бившата Държавна агенция за младежта и спорта за довършване на този обект. Сградата в района на трасето за биатлон едва ли ще стане дотогава, но поне инфраструктурата се надяваме да е готова, коментира Захов.

Общината изпълнява капиталова програма на стойност 11 млн. лева за тази година, като програмата е доста по-ограничена от миналогодишната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още