IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Леко оживление на жилищния пазар в Бургас и региона отчитат строители

Повече клиенти се интересуват от възможността за покупка при преференциални условия, каквито в момента изобилстват, съобщават от Камарата на строителите в града

13:14 | 28.09.09 г.
Леко оживление на жилищния пазар в Бургас и региона отчитат строители

Леко оживление на пазара на жилищни имоти в Бургас и региона отчитат експерти от Камарата на строителите в града. Това съобщи Соня Георгиева, пресаташе на камарата, цитирана от БТА.

След шока в предприемаческата сфера се забелязва обнадеждаващо раздвижване, повече клиенти се интересуват от възможността за покупка при преференциални условия, каквито в момента изобилстват, допълват от камарата.

Освен по-ниски цени на квадратен метър, фирмите предлагат различни стимули като безлихвено разсрочено плащане, довършителни работи като бонус, поемане на част от обзавеждането.

Прогнозата за по-сериозно оживление е свързана с пролетните месеци.

Област Бургас е сред районите с най-голям брой новопостроени жилищни сгради и жилища през второто тримесечие, сочат данните на Националния статистически институт. Регистрираният спад от държавната статистика на средните цени на съществуващите апартаменти в Бургас е 12,3% през второто тримесечие на годината спрямо първото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 28.09.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още