IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Хърватска организират първия аукцион на имоти в страната

На търга са били предложени за продан над 50 имота, сред които жилища и офис гради

17:24 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
В Хърватска организират първия аукцион на имоти в страната

Днес в Хърватска бе организиран първият аукцион на имоти, иницииран от специализирания сайт CentarNekretnina и от компанията Aukcija nekretnina , съобщават от компанията.

На търга са били предложени за продан над 50 имота, сред които жилища и офис гради.

Сайтът и компанията за аукциони са започнали сътрудничество през юни с цел да „събудят“ хърватския пазар на имоти, който е отчел значителен спад през последните няколко месеца, пише Croatian Times.

Потребителите имат възможност да наблюдават офертите, които се подават по време на аукциона, в реално време онлайн, казват от сайта.

Според правилата на организаторите продавачите заплащат брокерска комисионна от 2,5% за всяка реализирана продажба по време на търга.

От купувачите се изисква да заплатят в деня на аукциона депозит от 10% от имота, който са спечелили, както и нотариалните разходи и комисионната. От тях се иска и да разполагат с достатъчно средства, за да изплатят останалата част от сумата в рамките на 30 дни след търга.

Преди търга продавачът и аукционерът уговарят минимална цена, под която имотът не може да бъде продаден. Тя се пази в стриктна конфиденциалност и не се обявява по време на процеса по наддаване.

Кандидатите организират оглед преди аукциона, за да се запознаят с един или повече апартаменти, към които проявяват интерес.

По предварителни данни на организаторите аукционът е привлякъл голям интерес от страна на потенциални продавачи и купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още