IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Голям инвеститор в ЦИЕ в пререкания с облигационерите

По различни данни Orco Property Group има дългове в размер от над 1,6 млрд. евро

13:21 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Голям инвеститор в ЦИЕ в пререкания с облигационерите

Строително-инвестиционната компания Orco Property Group, която има мащабни инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), бе принудена да преработи предложението си за преструктуриране на задълженията си, след като нейните облигациониери отказаха плана на компанията, изпаднала в затруднено положение.

Преди два дни облигационерите гласуваха против приемането на предложението на компанията по отношение на нейни облигационни емисии.

След този отказ от Orco ще подадат заявление и може би ще получат продължение на периода на защита от кредитори, който бе осигурен от търговски съд в Париж през март.

От Orco смятат да изготвят алтернативен план за преструктуриране, който ще бъде обсъден с облигационерите.

Съдът ще има последната дума за преструктурирането на всички пасиви на компанията за период от 10 години, пише PropertyEU.

По различни данни компанията има дългове в размер от над 1,6 млрд. евро.

През годините на бума тя развиваше мащабна инвестиционна дейност. За 2007 г. инвестициите й в региона бяха на стойност 900 млн. евро, в сравнение със 100 млн. евро за 2008 г.

Orco, която развива дейност в Централна Европа от 1991 г. насам, е базирана в Люксембург и листната на Euronext в Париж, както и на борсите в Прага, Варшава и Будапеща. Тя инвестира, изгражда и управлява различни бизнес, жилищни и хотелски имоти в региона на обща стойност 2,2 млрд. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още