IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на съществуващи домове в САЩ неочаквано паднаха през август

Продажбите на съществуващи домове в САЩ регистрираха първи месечен спад през август през последните четири месеца

17:30 | 24.09.09 г.
Продажбите на съществуващи домове в САЩ неочаквано паднаха през август

Продажбите на съществуващи домове в САЩ регистрираха първи месечен спад през август през последните четири месеца, загатвайки, че възстановяването на сектора ще бъде бавно.

При прогноза на Wall Street за 5,3 млн. продажби на съществуващи домове, статистиката показа 5,1 млн., което е с 2,7% по-малко в сравнение с продажбите през юли месец. В същото време медианната им цена се е понижила с 12,5% до 177 700 долара през август спрямо същия месец на миналата година.

Спрямо година по-рано покупките на нови домове са се увеличили с 3,4 на сто. Броят на непродадените домове се понижи с 11 на сто до 3,6 млн. през август.

Утре търговското министерство на САЩ ще разпространи данни за покупките на нови жилища, като очакванията на икономисти, запитани от Блумбърг, са за увеличение до 12-месечен връх.

Днес излязоха данните за новите молби за помощи при безработица, които показаха изненадващ спад през миналата седмица.

Новите молби паднаха с 21 000 до 530 000 за седмицата, свършваща на 19 септември, от 551 000 за седмицата преди нея. Средната прогноза на икономистите бе за увеличение на обезщетенията до 550 000 за миналата седмица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още