IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отново се обработват преписките за терени от бившите стопански дворове

На извънредно заседание вчера са разгледани общо 18 преписки за придобиване на собственост върху прилежащи площи на сгради и съоръжения в бившите стопански дворове

10:30 | 24.09.09 г.
Отново се обработват преписките за терени от бившите стопански дворове

След повече от 7 месеца отново се обработват преписките за придобиване на собственост върху застроените и прилежащи площи към сгради и съоръжения от имуществото на прекратените селскостопански организации в стопански дворове, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

На извънредно заседание вчера са разгледани общо 18 преписки за придобиване на собственост върху прилежащи площи на сгради и съоръжения в бившите стопански дворове. 10 от тези преписки, които са за придобиване на собственост чрез закупуване, са одобрени от заместник-министъра на земеделието и храните Преслав Борисов и за тях ще бъдат издадени заповеди за сключване на договор със заявителите. Тези преписки съдържат необходимата документация, включително и актуална данъчна оценка.

Останалите 8 преписки за придобиване на собственост чрез замяна ще бъдат върнати към Областните дирекции „Земеделие”, за да бъдат окомплектовани с данъчни оценки.

От промяната на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, обнародвана през февруари тази година, когато се възлага на министъра на земеделието и храните да издава актове за държавна собственост, не са разглеждани преписки за придобиване правото на собственост чрез закупуване или чрез замяна.

Очаква се в началото на следващата седмица да бъдат разгледани значително по-голям брой преписки, за да може до няколко седмици да бъдат обработени всички 238 преписки за придобиване правото на собственост чрез закупуване и чрез замяна, които са подадени в министерството, уточняват още от пресцентъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още