IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големите играчи при бизнес имотите се насочиха към онлайн търгове

JLL създаде партньорство с компания за онлайн търгове на жилища, от CBRE също разработват сайт за онлайн търгове

10:43 | 17.09.09 г.
Големите играчи при бизнес имотите се насочиха към онлайн търгове

Някои от най-големите компании за услуги и консултации в сектора на бизнес имотите се насочват към провеждане на онлайн търгове, за да продадат имоти и задължения в опит да разпалят застиналия пазар на бизнес имоти в САЩ, пише Ройтерс.

Вчера от Jones Lang LaSalle Inc обявиха, че са създали партньорство с компанията за онлайн търгове на жилищни имоти Real Estate Disposition LLC (REDC) с цел да предлагат търгове в интернет.

Първият имот, който ще бъде предложен на търг, е офис сграда в Дейтън, Охайо, от името на Procter & Gamble Co. Наддаването за четириетажната сграда с площ 9200 кв. метра ще започне от 900 хил. долара. Търгът ще се проведе от 15 до 22 октомври. Сградата е централа на подразделение на P&G за търговия с храна за домашни любимци, но е станала излишна, след като е взето решение то да се премести в Синсинати.

От друга голяма консултантска компания в сектора - CB Richard Ellis Group Inc, също разработват сайт за търгове.

Независимата компания за провеждане на търгове AuctionPoint пък обяви във вторник, че е пуснала продукт, който дава възможност на брокери на бизнес имоти да провеждат онлайн търгове.

Делът на просрочените ипотеки върху бизнес имоти, отпуснати от американски банки, достигна най-високата си стойност от 1994 г. и може да продължи да нараства, прогнозираха от Real Estate Econometrics.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още