IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва догони Лондон по плътност на застрояване

На един квадратен километър в руската стоилца живеят 10 хил. души, но като се вземат предвид нерегистрираните граждани и туристите, този показател достига 12 хил.

10:58 | 16.09.09 г.
Москва догони Лондон по плътност на застрояване

Москва заема първо място сред градовете в Европа по плътност на застрояване на територията, заяви в рамките на конференция за нискоетажното строителство зам.-председателят на комитета по бюджет и данъци на руския парламент Александър Коган.

„Според данните на Росстат на един квадратен километър в Москва живеят 10 хил. души, но като се вземат предвид нерегистрираните граждани и туристите, този показател достига 12 хил. души на кв. км“, отбелязва той, цитиран от РИА Новости.

По думите му подобна плътност на застрояване в руската столица може да сравнява с тази в Лондон, а във всички останали градове в Европа този показател е по-нисък.

Не е целесъобразно плътността да продължава да се увеличава, защото това ще доведе до още по-голямо претоварване на мрежовата и пътната инфраструктура и ще се отрази негативно върху околната среда, подчертава депутатът.

„Трябва да се мисли как да се развиват предградията“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още