IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бивш шеф на Lehman с нов фонд за инвестиции в имоти в Европа

Новият фонд ще проучва потенциални инвестиционни възможности на пазара на имоти в затруднено положение

13:15 | 15.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш шеф на Lehman с нов фонд за инвестиции в имоти в Европа

Бившият директор на подразделението за имоти в Европа на Lehman Brothers Джералд Паркс ще си партнира с британския милионер и инвеститор на пазара на недвижимости Сър Джон Бекуит за създаването на нов фонд за инвестиции в имоти в Европа.

Бекуит цели да формира опитен мениджърски екип за нова инвестиционна инициатива на пазара на бизнес имоти, за който много анализатори смятат, че е близо до дъното на своя двугодишен спад, пише FT.

Новият фонд ще проучва потенциални инвестиционни възможности на пазара на имоти, чиито собственици са в затруднено положение. Наред с това компанията ще води разговори с редица банкери за възможността за привличане на средства чрез първично публично предлагане.

Източници, близки до компанията, казват, че плановете са в начален етап и все още не е ясно под каква форма тя ще функционира.

Бекуит е поредният предприемач, който проучва изгодни инвестиционни възможности на пазара на бизнес имоти, на който цените отново показват признаци на стабилност и дори ръст със завръщането на купувачите, пише изданието.

Редица банкери подготвят нови фондове, за да се възползват от ниските цени, въпреки че се смята, че инвеститорите са предпазливи относно евентуални нови инвестиции, освен ако управленският екип не е изключително професионален.

Бекуит е основал своята компания London & Edinburgh Trust заедно с брат си Питър през 1971 г. За кратко време тя се превръща в една от водещите инвестициони компании за имоти в Европа.

Опортюнистичните инвеститори срещат трудности при идентифицирането на подходящите инвестиции поради сравнително ограничения обем от нови имоти, излизащи на пазара, въпреки повишения интерес. Това доведе до рязък ръст на цените за някои видове имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още