IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кой иска да стане съсед на семейство Обама?

На пазара излезе имот в Чикаго, който е съседен на този на американския президент - къща със 17 стаи с обща площ над 550 кв. м

09:50 | 14.09.09 г.
Кой иска да стане съсед на семейство Обама?

Ако разполагате с необходимата сума пари, вече е възможно да станете съсед на американския президент Барак Обама в Чикаго. В петък на пазара излезе за продажба съседният имот - къща със 17 стаи с обща площ над 550 кв. м, съобщи AP.

Цената все още не е обявена, но брокерът Мат Гарисън очаква „факторът Обама“ да изиграе роля. Имотите в лъскавото чикагско предградие обикновено се продават за между 1 млн. и 2,5 млн. долара.

„Търсим хора, които искат да живеят до президента и са склонни да платят премия за това“, казва Гарисън.

Сегашните собственици са купили имота за 35 хил. долара през 1973 г., обяснява Гарисън.

Да живееш в съседство до Обама носи известни затруднения. Улицата е барикадирана, дори когато президентското семейство не е вкъщи. Освен това потенциалните купувачи подлежат на предварителен „изпит“, преди да бъдат допуснати за оглед на къщата и трябва да бъдат преценени от тайните служби. Не е известно какво точно ще се оценява, обясняват от агенцията.

По думите на Гарисън това може да възпре някои, но пък на други може да им хареса перспективата да живеят до Обама.

Потенциалните купувачи все пак не трябва да очакват, че ще срещат президента, първата дама или двете им дъщери твърде често. Семейство Обама е прекарало едва един уикенд в дома си в Чикаго, откакто се премести в Белия дом през януари. Барак Обама също е посетил къщата при посещение в града през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още