IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балкан АД Ловеч купува парцел за 1,2 млн. евро в София на изхода за Пловдив

Цената на сделката е равна на 70% от текущата пазарна капитализация на дружеството

13:39 | 11.09.09 г.
Балкан АД Ловеч купува парцел за 1,2 млн. евро в София на изхода за Пловдив

Съветът на директорите на Балкан АД Ловеч е решил дружеството да закупи недвижим имот за 1,2 млн. евро, намиращ се в гр. София на изхода за гр. Пловдив, се казва в съобщение на дружеството до БФБ-София. Решението на Съвета на директорите е от вчера, а сделката бе обявена на 30 юни 2009 г.

СД упълномощава изпълнителния директор Пламен Василев да предприеме всички изискуеми действия за реализиране на решението.

Според СД не е налице хипотезата на чл. 114, ал. 1, т. 1, б. „а” от Закона за публичното предлагане на ценни книжа и за извършване на действията по покупката не е необходимо решение на Общото събрание на дружеството. Чл. 114 касае големи сделки или сделки със заинтересовани или свързани лица.

Поземленият имот се намира в гр. София, район Младост, целият с площ от 6 590 кв. м., съставляващ съгласно представената скица Имот с планоснимачен № 1110 (хиляда сто и десет) в кв. 1 (едно), нанесен в кадастрален лист № 604 (шестстотин и четири) по плана на град София, местност Цариградско шосе - Караулката, при граници и съседи: бул. Цариградско шосе, от три страни свободни площи от кв. 1 (едно). Имотът е разположен непосредствено преди магистрала Тракия, на изхода от гр. София в посока Пловдив. Цената на квадратен метър е 182 евро.

За финансиране на покупката дружеството планира да изтегли инвестиционен кредит за 1 млн. евро от ОББ, бе съобщено на 29 юни 2009 г.

Балкан АД натрупа загуба от 166 хил. лв. за второто тримесечие на 2009 г.

За последните 3 месеца акциите му поскъпват с 18,89% до 5,35 лв. за акция и 3,4 млн. лв. пазарна капитализация. Имотът, който дружеството ще придобие за 2,4 млн. лв., е 70% от текущата пазарна оценка на Балкан АД Ловеч.

Свързани компании:

Балкан АД-Ловеч(4BN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още