IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

М. Уитни: Жилищата в САЩ може да поевтинеят с още 25%

Високата безработица ще доведе до нова нестабилност на пазарите, смята анализаторката

17:10 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
М. Уитни: Жилищата в САЩ може да поевтинеят с още 25%

Цените на жилищата в САЩ може да паднат с още 25 на сто, смята известният финансов анализатор Мередит Уитни, цитирана от CNBC. Освен това тя очаква нов спад в цените на акциите през следващите месеци.

„Никоя банка няма да отпусне кредит при опасността от 10-процентна безработица. Смятам, че няма съмнение в това, че цените на жилищата ще паднат драматично от сегашните си нива, въпросът е просто кога ще се случи това“, заяви Уитни.

Местните правителства страдат от хроничен недостиг на пари и „повечето от щатите са под водата“, което ще допринесе за засилване на проблема с ниското потребление в частния сектор“, казва още тя, визирайки, че бюджетите в много от американските щати са на червено.

„Вгледайте се в двигателите на безработицата, аз лично не виждам как те ще се променят скоро“, обяви Уитни.

Ако потребителите решат да започнат да харчат, това ще подейства като сигнал за „смяна на играта“, но такова поведение е несвойствено за моментите на рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още