IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наемите на офиси в Белград най-привлекателни в региона

Наемите в сръбската столица са паднали с 15% за площите клас А и с 8% за клас B от края на миналата година

18:05 | 09.09.09 г.
Наемите на офиси в Белград най-привлекателни в региона

Офис пазарът в Белград става по-привлекателен за наемателите, сочи последното проучване на консултантската компания Colliers International в Сърбия. Към момента Белград е градът с най-ниски наеми в региона, става ясно от него.

В сравнение с нивата от края на 2008 г. постигнатите нетни наеми бележат спад от 15% за площите клас А и понижение от 8% за клас B.

Традиционно в централния бизнес район на града нетните наеми са най-високи, като средното ниво на постигнатите наеми там е 15 евро на кв. м на месец за клас A и 13,5 евро за клас B. Районът на широкия център държи подобни цени за клас A и около 11 евро за клас B.

Към момента около 200 хил. кв. м нови офис площи клас A и около 100 хил. клас B са в процес на строителство в сръбската столица и ще бъдат завършени до края на 2010 г.

През следващите няколко години в Белград ще се появят много първокласни офис сгради. Най-забележителните проекти в развитие са центърът Bluehouse и Airport City Belgrade в Нови Белград, както и Tri Lista Duvana в сърцето на Белград, пише Property Magazine International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още